Nieuw bij Adriano: de beroemde ham uit de heuvels van Rome. Prosciutto di Bassiano is een ham met een goed gedefinieerde, robuuste smaak. Het komt uit de regio Lazio in Midden-Italië en wordt verkregen uit geselecteerde Italiaanse varkenspoten.

Het is gerijpt in de stad Bassiano, die zich in de Apennijnen op 500 meter boven de zeespiegel bevindt. Wat deze ham anders maakt dan anderen, is de manier waarop hij wordt bereid: naast het zout dat wordt gebruikt om de ham te rijpen, wordt de ham ook op smaak gebracht met peper, een beetje chili en een beetje knoflook. Het wordt vervolgens lichtjes gerookt over beukenhout en tenslotte langzaam en zorgvuldig gerijpt. Het resultaat is een unieke en karakteristieke smaak die wordt verkregen als resultaat van de expertise en het vakmanschap van de werknemers en ook vanwege het unieke klimaat van de heuvels en de invloed van de nabijgelegen zee.